Vraag & aanbod

De overdrachtsverklaring voor vogels van de NBvV  Overdrachtsverklaring

REGELMATIG TE KOOP AANGEBODEN
Elegantparkieten
Turquosineparkieten
Blauwvleugels
Gouldamadines natuurbroed
Geel voorhoofd Kakariki’s

Info Geert Wind  Workum 06-33849812 genfwind@gmail.com  
_________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________

De BEO met 6 kwekers op de vogelmarkt in Zwolle. Ruurd, Geert, Germ, Frits,  Sicco en Ed. Najaar 2017 staan we weer met een aantal kwekers op de vogelmarkten met diverse vogels van eigen kweek!
_________________________________________________________________________

Sicco’s gouden tips

Wanneer je vogels hebt, moet je er goed voor zorgen. Het welzijn van de vogels staat voorop en als je er dan ook nog mee wilt kweken is het van het grootste belang om er de tijd voor te nemen om je vogels goed te observeren. Wanneer je een uur bezig bent met de verzorging, dan moet je drie uur observeren.

De vogels moeten aan nest controle wennen, maar doe dit minstens een keer per dag en dan het liefst ’s avonds, dan kun je zien of de kropjes vol zijn voordat de vogels de nacht in gaan.

Wanneer je een nieuwe soort aanschaft, dien je altijd minsten drie paar op te zetten. Dit maakt je minder kwetsbaar en je hebt de mogelijkheid om later onverwant te verkopen.

Indien vogels kweekrijp zijn en toch niet kweken, is er wat aan de hand. Laat het er niet bij zitten en denk niet, volgend jaar beter. Meestal is er wat loos. Andere voliere, omparen, ander broedblok of andere plaats, voeding of conditie, het moet ergens aan liggen.

Verdiep je in de voeding. Ga naar een goede kweker en vraag wat daar gevoerd wordt. Persoonllijk voer ik al dertig jaar het zaadmengesel van Cees en Piet de Koning. Voer niet te vet en besteed veel aandacht aan het krachtvoer waarbij het kiemzaad zeker niet vergeten mag worden.

Voor het welzijn van de vogels en voor de continuiteit van de broeddrift van de volgende generatie vogels moet handopfok tot het uiterste beperkt blijven, alleen als de ouders het niet doen. En dan nog zijn er altijd mogelijkheden om de jongen bij andere pleegouders onder te leggen. Dit is altijd nog beter dan handopfok.

Als je vogels kweekt, is er een tijd van optellen en dan komt er een tijd van aftellen. Maar ook tijdens de kweek loopt het niet altijd zo zoals wij willen. Daarom is het van de allergrootste belang dat we leren om teleurstellingen te incasseren.

Bekijk de vogels bij aanschaf goed en bij twijfel ben je eigenlijk al een gewaarschuwd mens. Maar even belangrijk is het om de verkoper goed te bekijken. Succes ■

Sicco